Elina - Livet på min pinne

Vi blev en till

Kategori: Bebisen

Så till slut, 16 dagar efter beräknat datum så föddes vårt barn. Så jävla märkligt att skriva. Jag har inte förstått vad som hänt än, det är svårt att ta in. Förlossningen var det jobbigaste och läskigaste jag varit med om och jag kan inte lura ut händelseförloppet i kronologisk ordning riktigt. 14 timmar tog det från det att vi skrevs in på förlossningen och tills dess att barnet var ute. Känslorna kom ikapp när vi åkte hem 1,5 dygn senare, BB-vistelsen gav mig inte riktigt andrum att tänka och känna efter på riktigt.


Tiden sedan vi kom hem har gått både snabbt och långsamt. Det som varit jobbigast är nätterna och de gånger barnet är helt otröstligt och skriker hysteriskt, det ger mig en känsla av att det typ kryper under skinnet på mig.

Annars har det mesta gått väldigt bra och jag är så glad att vi är två som hjälps åt med allt på ett bra sätt. Jag har kunnat träna agility med Inja och tagit promenader själv, vilket gett mig andrum så jag kunnat ta mig an den nya vardagen med ganska mycket lugn.


Vi har hunnit med besök på NUS, BVC, till Avion och Dahles, samt en sväng på stan. Alla gånger ganska svettigt men jag/vi får jobba på det. Det har trots allt bara gått två veckor. En vanegrej att typ inte få panik när bebisen börjar gallskrika när man sitter i bilkö och måste snurra efter parkering innan man kan göra något för barnet.